Skriv ut

Posted in:

Sjefens beste tips: Derfor bør du delta på VMworld


11.–14. september går Europas største IT-arrangement av stabelen. 10 000 besøkende samles i Barcelona, og i år er det fire veldig gode grunner til at du bør være blant dem.

Meld deg på årets største IT-begivenhet nå!
 
VMworld er en opplevelse å delta på. Det føles stort å være til stede, sammen med IT-kollegaer fra hele verden, og oppdatere seg på siste nytt innen teknologi og trender.

– Noe av det beste er partner-økosystemet som er der. Siden det heter VMworld, kan man jo tro at det bare handler om VMware, men det presenteres teknologi og innovasjon fra hele økosystemet. Det blir bare større og større etter hvert som vi vokser og utvider forretningsområdene våre, forteller Angeliqua Ramming-Gaden, Norgessjef i VMware.

I begynnelsen var VMworld et teknisk orientert arrangement rettet mot de som jobbet med servere. I dag kommer det besøkende fra mange ulike felt: mobilitet, sikkerhet, automatisering og skyadministrasjon.

– I år vill VMworld fokusere på fire teamer som de fleste etablerte organisasjoner må jobbe med: modernisering av datasentre, integrering med skyløsninger, etablering av effektive digitale arbeidsplasser og IT-sikkerhet. Hvor raskt din bedrift kan utvikle seg innenfor disse områdene, vil avgjøre hvor godt dere lykkes, sier Angeliqua Ramming-Gaden.

Modernisering av datasentre
Modernisering av datasentre handler om å bevege seg bort fra klient-server-arkitekturen, trelagsapplikasjoner og manuell håndtering – en modell som har eksistert siden 1990-tallet.

– Moderne datasentre bryter silotankegangen, forenkler arkitekturen og skaper stor grad av selvbetjening og automatisering basert på regelsett. Kort fortalt får du en egen sky som er programvarestyrt og hardware uavhengig, sier Angeliqua Ramming-Gaden.

Integrering med offentlige skyløsninger
En egen privat VMware-sky gir unike muligheter for integrering med ulike skyløsninger, et område det vil bli fokusert mye på under VMworld.

– Vi har avtaler med flere tusen tjenesteleverandører som bruker VMware Cloud Foundation. Det gjør det mulig å bygge hybride skyer og «utvide» din infrastruktur hvor og når det trengs. For eksempel kan du plassere 15 % av innholdet ditt hos Amazon, 15 % hos Tieto og 15 % hos IBM Bluemix avhengig av behovet. Det aller beste er at du fortsatt har fullstendig oversikt fra dit miljø og kan styre og flytte innhold globalt, sier Angeliqua Ramming-Gaden.

Besøk VMworld 2017 sammen med en VMware Partner:
Atea Norge

Effektive digitale arbeidsplasser
Hittil har de fleste bedrifter brukt en klassisk Microsoft-arkitektur der formålet er å standardisere og kontrollere. Domenehåndteringen gjør arbeidet enklest mulig for IT-organisasjonen, noe som går på bekostning av fleksibiliteten for brukerne.

– I dag har brukerne mange ulike enheter og operativsystemer at det ikke fungerer lenger. En effektiv digital arbeidsplass fokuserer på brukere og identitet, ikke på hvilken enhet som benyttes, forklarer Per Gustafsson.

Med VMwares teknologi er det også mulig å bli helt hardware uavhenging. Angeliqua viser hvordan hun kan surfe til en portal, identifisere seg og få tilgang til applikasjonene sine praktisk talt fra en hvilken som helst enhet.

– Dette gjør det enklere for både brukerne og IT-organisasjonen. Via portalen får jeg tilgang til alt, uansett om jeg jobber fra datamaskinen eller telefonen, og jeg vet ikke om applikasjonen jeg bruker, er en SaaS-tjeneste eller ligger på datasenteret vårt i Irland eller Palo Alto. Alt er basert på enkel pålogging og er veldig enkelt og selvforklarende, sier Angeliqua Ramming-Gaden.

Ny tilnærming til IT-sikkerhet

Alle er enige om at perimeterbeskyttelse basert på brannmurer, antivirus og segmenterte nett ikke lenger er nok for å beskytte IT-miljøet. Brukerne er mer mobile enn noensinne, og truslene blir stadig mer avanserte.

– Den typen beskyttelse som finnes i dag, er ikke granulær nok. Det krever en ny tilnærming. Vi kan i dag bygge mikrosegmentering på applikasjonsnivå. Det gir en helt ny form for IT-sikkerhet som er basert på regelsett og automasjon. Du tilordner altså ikke lenger applikasjoner til porter, for eksempel port 25 for e-post, men oppretter en sikkerhetsgruppe for e-postservere som bare har tilgang til de ressursene de trenger, forklarer Angeliqua Ramming-Gaden.

Rent teoretisk går det altså an å plassere hver enkelt applikasjon i en egen sikkerhetsklasse som overvåkes og styres basert på regelsett. Teknologien er allerede i bruk hos mange bedrifter og organisasjoner som prioriterer sikkerhet, og på VMworld får du mulighet til å foreta tekniske dypdykk gjennom forelesninger og labber.

– Vårt fokus fremover er på applikasjoner. De må fungere optimalt, og derfor bygger vi en plattform som er effektiv, sikker og fleksibel, og som takler fremtidige utfordringer som IoT, avslutter Angeliqua Ramming-Gaden.

Angeliquas beste tips til deg som er på VMworld for første gang

1. Ta kontakt med oss i VMware. Vi hjelper deg og gir deg tips, slik at du får størst mulig utbytte av VMworld. Avhengig av hva du er interessert i, hjelper vi deg med å finne frem til riktige foredrag. Vi kan også ordne det slik at du får møte ekspertene bak produktene våre.

2. Spis lunsj med oss! Hvert år arrangeres det nordiske lunsjer under VMworld, og disse er svært populære. To ganger er det «Lunch and Learn», der du får høre fra en av våre kunder og møte kollegaer. Vi arrangerer også en lunsj for våre tjenesteleverandører.