Skriv ut

Posted in:

Slik sørger du for mer effektive og innovative møter

Digitale verktøy har revolusjonert arbeidsplassene våre, men teknologien i møterommene er ofte glemt. Dette har Samsung tenkt å endre på, og en av løsningene de har utviklet, er et digital whiteboard som gir møtene et kraftig løft og skaper konkret forretningsnytte.

Fremtidens arbeidsplass er allerede her, og den er digital. Men selv om vi regelmessig skaffer oss raskere og tynnere telefonmodeller, nettbrett og datamaskiner, har teknologien i møterommene ofte ikke hengt med i utviklingen.

Nye arbeidsmåter stiller stadig høyere krav til moderne, digitale verktøy for samarbeid, møter og kommunikasjon. Og mens velfungerende teknologi og nye, innovative løsninger legger til rette for mer effektivt arbeid og mer fornøyde medarbeidere, kan problemer eller vanskelig håndterbar teknologi gi helt motsatt effekt. Da Samsung designet sitt digitale whiteboard Flip, stod derfor brukernytten i sentrum.

Enkelt å bruke
Verken installasjon, opplæring eller oppstartstid er nødvendig for å komme i gang med Flip, det er bare å ta opp pennen og begynne å skrive på skjermen. Er det noe som blir feil, fjerner man med pekefingeren eller håndflaten – akkurat som på et analogt whiteboard med andre ord.

Slik kan Flip bidra til effektive, innovative og interaktive møter

Samsung Flip digitaliserer hela møtet.

– Flip digitaliserer hele møtet, forklarer John Lindén, Group Product manager Display på Samsung. Vi tok utgangspunkt i hvordan et møte ofte ser ut i dag; man har med seg PC-en eller mobiltelefonen sin, man ønsker å vise hverandre diagrammer eller bilder, ta notater og lagre og dele dem. Alt dette kan man gjøre i Flip.

John Lindén, Group Product manager Display Samsung.

– Det er selvsagt også mulig å koble en datamaskin til Flip og vise en Powerpoint-presentasjon, samtidig som du kan bruke pennen og legge inn notater direkte på skjermen. Disse kan du enkelt lagre, og fra Flip-modusen er det deretter bare å rulle frem en ny side og fortsette møtet. Ingen trenger å skrive av notatene, de kan sendes ut til deltakerne etterpå, sier John Lindén.

Større sikkerhet
Det finnes også et sikkerhetsaspekt. Cybertruslene øker og blir stadig mer avanserte for hver dag. Bedrifter som selv ikke regner seg som spesielt interessante mål for datainntrengning, kan bli utsatt for sabotasje, økonomisk utpressing eller informasjonstyveri. Og det kan være nokså irriterende å miste viktige møtenotater, selv om de ikke havner i feil hender.

Her kan digitale møteverkøy bidra til å skape et sikkert informasjonsmiljø, der sensitiv forretningsinformasjon aldri trenger å havne på et papir som blir borte, eller på den private mobilen til en medarbeider som har tatt bilde av en flipover.

Ta vare på gode ideer
Digitaliseringen har gjort at det er viktigere enn noensinne å ligge i forkant for å kunne hevde seg i konkurransen, og et digitalt whiteboard kan være en viktig brikke for å kunne skape et moderne, digitalt arbeidsmiljø. Å fange opp gode ideer og fremme kreativitet kan gi forretningsmessige fordeler, og det bidrar også til å skape en mer attraktiv arbeidsplass.

– Vi hadde som målsetting å lette samarbeidet og interaksjonen uten at teknologien tar fokus fra møtet, sier John Lindén. Med denne løsningen blir det enkelt å holde en breakout session og diskutere løsninger. Det går raskt å sende ut notater etter et møte. Og det er enkelt å lage konseptskisser der flere personer deltar samtidig, for så å dele ideene sine med hverandre etterpå

Samsung Digital Signage
Samsung Digital Signage er innovative skjermer som sømløst kombinerer maskin- og programvare. Det skaper dynamiske informasjonsopplevelser som engasjerer publikum, og som tar bedrifter til et nytt nivå innen digital kommunikasjon.

Enklere, smartere og sikrere – les mer om det digitale whiteboardet Flip her