Skriv ut

Posted in:

Liten, kryptert, holdbar og rask – SSD-en som er det perfekte reisefølget

Ved å velge riktig type ekstern harddisk sikrer du at bildene, dokumentene og filmene dine oppbevares på tryggest mulig måte. Dessuten får du maksimal overføringshastighet. Slik velger du riktig.

Visste du at det i dag finnes eksterne harddisker på størrelse med et visittkort? Det er fordi de er såkalte SSD-disker. En SSD-disk er et utmerket alternativ som ekstern harddisk – egentlig det beste alternativet du kan velge i dag, siden den er både rask, kompakt og robust.

Anslått levetid for dagens SSD-disker er flere hundre år. Med andre ord er en SSD-disk et perfekt valg for ferieminner, viktige dokumenter og filmklipp.

Trygg lagring av minne

Det som skiller en SSD-disk fra en vanlig harddisk, er at den ikke inneholder bevegelige deler. Det er blant annet det som gjør den så robust. Hvis du har en SSD-disk i en bærbar datamaskin, tåler datamaskinen støt bedre. Dermed varer den også lenger – i alle fall den viktigste delen, nemlig harddisken med alle dataene dine. Bruker du en SSD-disk som ekstern harddisk, er det enkelt å ta den med seg i bagasjen. Den tåler å bli med på tur.

Les mer om Samsungs bærbare SSD her

SSD-disker har en mer praktisk størrelse og er mer stillegående enn tradisjonelle harddisker, noe som gjør dem ekstra godt egnet som bærbare enheter.

Men deres store styrke er hurtigheten og holdbarheten. Når vi i dag fotograferer og filmer digitalt, vil vi selvsagt ta vare på minnene våre for ettertiden. De må lagres trygt, og det må gå raskt å overføre mange tunge filer. Bildene vi tar, har dessuten høyere kvalitet og tar opp stadig mer plass, og da trenger man solide løsninger.

Jobber raskt

Siden SSD-disker kan lese og skrive data så raskt, går det også raskt å overføre store mengder data til og fra dem. Du kan dermed tømme både datamaskin og telefon effektivt for bilder når det er dårlig med plass.

Den bærbare SSD-disken Samsung T5 har for eksempel 5 ganger raskere skrivehastighet enn en tradisjonell ekstern harddisk, totalt ca. 450 megabyte per sekund. Med denne eksterne harddisken trenger du med andre ord ikke bekymre deg for at sikkerhetskopieringen skal ta lang tid.

Andre fordeler ved T5 er den praktiske størrelsen – trass i den enorme lagringsplassen er den omtrent like stor som et visittkort – samt at den har 256-biters AES-kryptering, noe som gir dataene dine pålitelig beskyttelse.

Les mer om Samsungs bærbare SSD her