Skriv ut

Posted in:

Nei, du har ikke virtualisert ferdig

Selv om en teknologi har fått bredt gjennomslag, betyr ikke det nødvendigvis at den kan tilpasses helt problemfritt.

Det er lenge siden virtualisering var et motebegrep. I dag er det en selvsagt del av hverdagen for bedrifter og myndigheter med behov for kraftige og kostnadseffektive IT-løsninger. Men spørsmålet er om man skal være fornøyd eller strebe etter enda kraftigere og mer kostnadseffektive IT-løsninger.

Den største og vanligste utfordringen vi støter på når vi møter virtualiseringsansvarlige i dag, er å overvåke og administrere det virtuelle miljøet på en tilfredsstillende måte. Provisjonering krever ofte manuell styring som fører til lengre ledetider. Oversikten er begrenset, spesielt i hybride IT-miljøer, der deler av ressursene ligger i nettskyen.

Det skyldes i stor grad at bedriftsinterne løsninger for å tilveiebringe denne funksjonaliteten er tilpasset et spesifikt økosystem, og ikke de valgmuligheter som offentlige skyløsninger byr på.

Dette er en klassisk feil som bremser utviklingen. Samtidig som man har løst et problem ved å oppnå høyere tetthet i datasenteret og raskere tilgang til miljøene, oppstår det et nytt problem: å kontrollere og administrere disse og utnytte muligheten til å plassere deler av miljøene i offentlige og private nettskyer. Heldigvis finnes det en løsning på begge problemene. Løsningen gjør det mulig å gjenbruke og skape merverdi fra eksisterende infrastruktur og ressurser, og klargjør samtidig miljøet for fremtidens teknologi.

Red Hat CloudForms hjelper virksomheter med å utnytte mulighetene ved Hybrid IT uten å kvitte seg med de eksisterende ressursene. Den bygger på åpen og standardisert teknologi, og takket være verdens største utviklersamfunn er plattformen under kontinuerlig videreutvikling. Ettersom CloudForms er utviklet som en virtuell applikasjon, tar det bare noen timer å rulle den ut og integrere den i alle markedsledende virtualiseringsplattformer, private og offentlige nettskyer. Dette er et verktøy for styring og kontroll som også gir en komplett og kontinuerlig oppdatert oversikt over miljøet, gjest- og vertssystemet. CloudForms har også innebygd støtte for samsvarspolicyer.

Tusenvis av kunder over hele verden allerede har allerede oppdaget nytteverdien av CloudForms, og Red Hat støtter dem med opplæring, sertifisering og integrering for å veilede dem på reisen opp i nettskyen. Utsikten er flott der oppe.

Peter Hollén,
Head of Cloud Nordics

Les mer om Red Hat CloudForms