Skriv ut

Posted in:

Dette er den vanligste årsaken til langsom wifi

Det er mye som kan påvirke den trådløse tilkoblingen på steder som kafeer, der det er mange som surfer. Noen av de aller vanligste problemene er at bedrifter opplever problemer med ustabil nettilkobling, lav hastighet og dårlig rekkevidde.
– Hovedårsaken til dette er forstyrrelser fra trådløse enheter i nærheten. Signalene forstyrrer hverandre og påvirker tilkoblingen negativt, sier Nader Attar, produktsjef hos Netgear.

Les mer om Orbi Pro Tri-band WiFi System

Viktig å oppdatere regelmessig
Han forklarer at de som produserer rutere jobber iherdig med å forbedre både maskin- og programvare, slik at ruterne skal bli mindre sensitive for forstyrrelser. Produktsjefens beste tips for å forbedre tilkoblingen er derfor å holde ruteren oppdatert.
– Vi slipper ny programvare hver tredje måned. Ved å holde ruteren din oppdatert forsikrer du deg om at du alltid får maksimalt ut av maskinvaren i ruteren, sier Nader Attar.

I sitt nye chip-sett har de for eksempel bygget inn algoritmer som leser av forstyrrelser i omgivelsene og automatisk iverksetter tiltak. Programvaren inneholder dessuten kunstig intelligens som oppdager forstyrrelser på detaljnivå og tilpasser antennen og forsterkeren ut fra de aktuelle omstendighetene.
Men det er viktig å forstå at det ikke bare handler om å kjøre på med stadig kraftigere signaler.
– Man kan ikke bare øke transmisjonskraften – du kan ikke ha en ruter som løser tilkoblingsproblemer ved å overdøve alle andre signaler, for da kan du få problemer med uregelmessige signaler som forstyrrer ruteren. Det er en grense for hvor mye man kan sende ut uten at det oppstår problemer, sier Nader, og fortsetter:
– Ruteren må ha intelligente antenner som kan sende ut signaler og registrere det de mottar, slik at de kan skille mellom eget signal og andre signaler i miljøet. Gjennom smarte algoritmer kan vi deretter nedprioritere de signalene vi ikke vil ha og forsterke signalene som hører til vår egen enhet. Det er det vi holder på med, bearbeider smarte algoritmer.

Rett ruter på rett plass
Men programvaren kan bare forbedre ruteren på grunnlag av maskinvaren. Bruker du en ruter med utilstrekkelig maskinvare i miljøer med mange brukere, må du bytte ruter for å få bukt med problemene som oppstår.
– Det er mange faktorer som påvirker ytelsen til en ruter. Etter min mening er designet på antennene og forsterkeren det viktigste. Hvordan de virker sammen for å skape best mulig internettilkobling, sier Nader.

Men det er også viktig at du velger en ruter med nyeste SDK (utviklingskit) og med funksjoner som er egnet til et offentlig miljø.

Dersom hastigheten på det trådløse nettverket blir dårligere i visse deler, eller når du kobler til flere enheter, kan du løse problemet med Orbi Pro Tri-band WiFi System. Det er det første produktet med trippelbånd-wifi som bidrar til å levere rask og stabil tilkobling med en dekning på opptil 350 m². Du slipper døde soner, irriterende bufring og heng, og kan jobbe, spille eller se film med den hastigheten du betaler for.

Her er tre tips fra Nader Attar når du skal velge ny ruter:

  • Sørg for at du har en ruter med den nyeste standarden, i skrivende stund er det 802.11 ac raid 2. Det er stor forskjell på raid 1 og raid 2. Den første støtter bare det som kalles s-mimo, og det betyr at den bare kan snakke med én trådløs enhet om gangen. Men hvis du velger raid 2, så kan den snakke med flere enheter om gangen, dersom den har programvare som støtter mu-mimo.
  • Velg gjerne en ruter som støtter beamforming. Det er en spesiell algoritme i både program- og maskinvare som sikrer at ruteren kjenner igjen enheten din. Basert på hvordan og hvor enheten er plassert former ruteren signaler til den, slik at den får best mulig mottakerforhold.
  • Jo flere bånd ruteren har støtte for, desto mindre trafikkert blir tilkoblingen. Er det flere brukere, eller dersom brukerne håndterer store datamengder, kan det være smart å dele opp tilkoblingen. Med en dual-band-ruter får du to separate nettverk. Da kan du for eksempel koble opp enhetene som befinner seg i det åpne landskapet på det sterkere, men kortere 5 gigahertz-båndet, og kjøre 2,4 gigahertz-båndet til enheter i rom lenger vekke. Med en tri-band-ruter får du tre separate nettverk og dermed enda færre problemer med trafikkork.

Les mer om hva som er den beste løsningen for dere