Skriv ut

Posted in:

Offshore ble suksess for lås-gigantens nye innovasjonssenter

Lås- og sikkerhetsbransjen går mot stadig mer avanserte løsninger som krever høy kompetanse og innovasjonsevne. Da ASSA ABLOY etablerte sitt nye utviklingssenter i India, var det viktig å finne riktig kompetanse, kulturell match og kunnskap om markedet.

For ASSA ABLOYs innovasjonsselskap Shared Technologies er det viktig å arbeide med riktig kompetanse for å ligge i forkant. ASSA ABLOY har vokst kraftig og er i dag dominerende på markedet for låsesystemer. Bransjen er i kontinuerlig utvikling og blir stadig mer digital. I dag handler ASSA ABLOYs virksomhet om å utvikle avanserte låse- og sikkerhetssystemer.

Da tiden var inne for å åpne et nytt utviklingssenter for Shared Technologies i India, var det viktig å finne en samarbeidspartner med de riktige verdiene, teknologisk spisskompetanse og dyptgående kunnskap om markedet. Konsulentselskapet Nagarro, med utviklingssenter i Gurgaon utenfor Delhi, hadde den lokalkunnskapen man var ute etter og passet også ASSA ABLOY sin kultur, noe som spilte en vesentlig rolle.

– De resonnerer på samme måte som oss, noe vi syntes var viktig, sier Linn Back, Program Manager ved anlegget i Gurgaon.
– Utvalgsprosessen er steinhard. Du går gjennom utrolig mange trinn før du finner riktig kandidat. Men til slutt finner du også veldig gode kandidater.

ASSA ABLOY
Linn Back (midten), Program Manager ved anlegget i Gurgaon.

Den grundige utvalgsprosessen handler også om å finne personer med riktige egenskaper, kunnskap og profil.

– Noe kompetanse kan være lettere å finne i India, først og fremst spisskompetanse. Når det handler om bredde og generell kunnskap,  derimot, blir det vanskeligere. En Java-utvikler kan være best i verden på sin teknologi, men mangler kanskje andre viktige egenskaper. Det kan være en utfordring å finne folk som kan litt av alt, sier Linn Back.

Nagarro har en skalerbar tjenestemodell og en flat organisasjon som i sin tur er gunstig for kunden, som får en strategisk utviklingspartner som har et godt helhetsperspektiv på virksomheten og utfordringene den byr på. Kundene opplever også økt kostnadseffektivitet med lavere prosjektkostnader som et resultat av et samarbeid.

For Nagarro er det viktig å sette seg inn i kundens arbeidsmåte og skaffe seg en dypere forståelse for hvordan kunden vil at den daglige virksomheten skal fungere, noe Linn tror har vært en betydningsfull faktor for det vellykkede samarbeidet i etableringen av Shared Technologies i Gurgaon. Å være kjent med organisasjonen og selskapskulturen tror hun er noen av de viktigste nøklene til suksess ved etableringer i utlandet.

– Det gjelder å ha en plan. I India må du også være nøye med spesifikasjoner. Er du klar og tydelig, løser alt seg svært effektivt,  sier hun.

Les mer om digital sikkerhet