Skriv ut

Posted in:

Slik kan du få en skyplattform i ditt eget miljø

Skal du gi avkall på fleksibilitet eller kontroll? Å flytte systemer fra interne datasentre til skytjenester innebærer ofte vanskelige avveininger og kompromisser.

Problemet har lenge vært at skytjenestene er for generiske. I situasjoner der du av lovmessige eller andre årsaker er pålagt å oppbevare data innenfor dine egne vegger, har ikke skytjenester vært et alternativ.
– I dag kan vi med IBM Cloud Private tilby skyplattformtjenester i ditt eget miljø, der vi som leverandør ikke trenger å røre systemene i det hele tatt. Du vet nøyaktig hvor maskinene står og hvem som håndterer dem, men kan likevel dra nytte av fleksibiliteten til en skyplattformtjeneste, sier Johan Westman, Cloud & Cognitive Leader i IBM.

Enda mer tilpasningsvennlige skytjenester
Utviklingen av skybaserte plattformtjenester skjer i høyt tempo. Enkle og generiske tjenester blir hybride og betydelig mer tilpasningsvennlige. Myndigheter og bedrifter har i dag tilgang til plattformer som krever stadig færre kompromisser, der det er mulig å skape løsninger for alt fra eldre og eksisterende miljøer bygget som monolitt-applikasjoner, til nye og moderne applikasjonsarkitekturer.
– I én og samme plattform kan miljøer basert på robuste AIX-systemer, kombineres med Intel-baserte systemer. Systemene kan anvende både fysisk maskinvare og virtuelle systemer, bygge videre på dine eksisterende investeringer i VMware eller på åpne standarder, sier Johan Westman.

For sensitiv informasjon finnes det egne løsninger som til og med gjør det mulig å knytte informasjon fysisk til en bestemt maskinvare.
– En stor utfordring er at man i dag kan ta informasjon og flytte den uten at det er greit for bedriften, samtidig som bedriften har fullt ansvar for å ta vare på informasjonen. Nå finnes det en løsning på det problemet, som knytter virtuelle instanser til en bestemt maskinvare. Så enten det er med hensikt eller ikke, vil ikke en administrator kunne flytte systemet, sier Johan Westman.

Akkurat hva du velger å flytte til en skyplattformtjeneste, kommer ofte an på hva slags fleksibilitet du ønsker. De tre store drivkreftene er gjerne krav til fleksibilitet, modernisering og høy endringstakt. Med moderne, skybaserte plattformtjenester kan du ta innovasjon og utvikling lengre enn noensinne, og fortsatt ha full kontroll på dataene dine.

Les mer om IBM Cloud Private