Skriv ut

Posted in:

Slik får du digitale møter med samme kvalitet som de fysiske

Løft de digitale møtene dine til et helt nytt nivå ved å sørge for like god interaktivitet og kvalitet som ved fysiske møter. Johan Eriksson på Huawei Enterprise forteller hvordan du gjør det.

Pandemien har medført strengere krav til arbeidsplassene. Mange jobber nå i mye større grad hjemmefra, kollegaer og kunder er mer spredd, og ute på arbeidsplassene jobbes det oftere i mindre team. Men vi må uansett kunne samarbeide på en effektiv måte. Det gjør at kvaliteten på digitale møter nå er mye viktigere enn før.

Johan Eriksson, Solution Manager på Huawei Enterprise.

– Det blir stadig viktigere med en intelligent konferanseplattform som fungerer med alle møtetjenestene på markedet. Man må kunne snakke med de andre partene uavhengig av om de bruker Zoom, Teams, Hangout eller andre løsninger, sier Johan Eriksson, som er Solution Manager på Huawei Enterprise.

Derfor har de utviklet Ideahub, et produkt som kombinerer profesjonelle videokonferanser med projektor og whiteboard. Alt gjøres ved hjelp av en AI som sikrer maksimal kvalitet på samtalen og smarte funksjoner som gjør møteopplevelsen like god som ved fysiske møter. I Ideahub spiller det ingen rolle hvilken møtetjeneste deltakerne bruker, ettersom det er en åpen plattform.

IdeaHub kan ved behov flyttes mellom ulike lokaler.

Den skal være enkel å komme i gang med.

– Det er viktig at løsningen er enkel å komme i gang med. Her slipper du å avtale på forhånd hvilket system dere skal bruke – dette bare fungerer. Dessverre er mange av dagens produkter låste, og da blir det ikke like enkelt. Og nettopp dette med åpenhet var noe vi hadde stort fokus på under utviklingen av Ideahub, sier Johan Eriksson.

Les mer om Huawei IdeaHub her

Du skal ikke trenge å tenke på teknologien

Et annet viktig punkt når det gjelder digitale møter, er muligheten for at møtedeltakerne kan være interaktive. Når du har et verktøy som er bygget for topp kvalitet og felles interaksjon – uten at det er avhengig av spesifikk program- eller maskinvare – får du mer interaktive møter som minner om vanlige møter.

Når to personer prater sammen, er det automatisk disse to som vises i bildet, og da ser man tydelig om de viser frem noe.

Under vanlige fysiske møter deltar alle aktivt på en eller annen måte. De kan for eksempel ha flere samtaler gående samtidig, vise frem fysiske gjenstander eller tegne for å illustrere hva de mener. På digitale møter blir det fort til at ordet går på rundgang, og at man holder seg til videodelen av samtalen. De som ser på, får da et statisk oversiktsbilde over rommet, eller muligens over noens dataskjerm. I tillegg opplever mange at videokvaliteten er dårlig og at kommunikasjonen blir brutt.

Huawei IdeaHub er både konferanseløsning, projektor og whiteboard i ett og samme produkt.

Med Ideahub har Huawei utviklet en velfungerende og moderne konferanseplattform som løser mange av disse problemene. For eksempel zoomer den innebygde AI-en automatisk inn, slik at man slipper å se på unødvendige deler av rommet. Når to personer prater sammen, er det automatisk disse to som vises i bildet, og da ser man tydelig om de viser frem noe. Og hvis en av dem slutter å prate, vil bare den som fortsatt snakker, være i bildet.

Ideahub krever heller ingen ekstern maskinvare for å levere topp kvalitet på sendingen. Isteden bygger løsningen på ytelsen i Huaweis skytjeneste – kombinert med AI-ens høye kvalitet og pålitelighet.

– For at alt skal fungere, kontrollerer AI-en at den nødvendige båndbredden er på plass. Dermed vet du at alt fungerer når møtet begynner, sier Johan Eriksson.

Det som gjør at den skiller seg ut fra mengden, er AI-funksjonaliteten og enkelheten. Det må være så enkelt at hvem som helst kan bruke produktet uten opplæring.

Produktet bygger på de tre prinsippene som de fleste selskap mener er viktigst for digitale konferanser: at konferanseplattformen er lett tilgjengelig, at den leverer høy oppløsning på bilde og lyd, og at den har en intelligent whiteboardløsning.

Det sistnevnte har Huawei fokusert mye på under arbeidet med Ideahub. Whiteboardløsningen har for eksempel svært lav latens.

– Latensen handler om følelse. Det skal føles likt som om du skriver med en penn på et papir. Den lave latensen gjør at bildet følger det du skriver hundre prosent, uten forsinkelse, sier Johan.
Det er også en innebygd funksjon for gjenkjenning av håndskrift.

– Hvis du ikke har så fin håndskrift, kan du først skrive inn teksten, og så endre den til datatekst.

Les mer om Huawei IdeaHub her

Prisbelønt produkt

Både grensesnittet og selve skjermen har et veldig stilrent utseende som sikret produsenten Red Dot Award 2020 for produktet. Designet er også svært brukervennlig. Tanken er at det skal være lett å komme i gang med Ideahub for alle på arbeidsplassen, uansett tekniske forkunnskaper.

– Vi har begynt å kalle den for «det nye smarte kontoret». Du har konferanseløsning, projektor og whiteboard i ett. Men det som gjør at den skiller seg ut fra mengden, er AI-funksjonaliteten og enkelheten. Det må være så enkelt at hvem som helst kan bruke produktet uten opplæring. Det skal være lett å sette opp møtene og lett å bruke whiteboardet, sier Johan Eriksson.

Takket være de mange smarte funksjonene, et prisbelønt design og et gjennomtenkt grensesnitt blir nå også digitale møter enkle og interaktive.