Skriv ut

Posted in:

Hvordan velge et sikkert og fleksibelt tjenestebasert nettverk (NaaS) i tiden etter covid-19?

Interessen for skytjenester og tjenestebaserte IT-løsninger er økende. Med CloudCampus sørger Huawei for at også nettverksadministrasjon inkluderes i dette segmentet. Løsningen gir tekniske og forretningsmessige fordeler både for forhandlere og MSP-er. Og den er tilgjengelig som en tjeneste.

Det å drifte og administrere et nettverk kan være utfordrende på alle nivåer. Selv små og mellomstore bedrifter trenger nå nettverk som støtter flere enheter og applikasjoner enn noen gang før, noe som øker antallet arbeidstimer man må sette av til driftingen. Skybaserte tjenester og infrastrukturer samt dataanalyse gjør overgangen mulig, men skaper også økt kompleksitet. Og med økt bruk av hjemmekontor og fjernarbeid må også flere avdelinger integreres, noe som gjør topografien stadig mer utfordrende.

Skyadministrerte nettverk er fremtiden

Yang Wang er markedssjef og ansvarlig for løsningssalg hos Huawei Enterprise.

Denne trenden skaper ypperlige muligheter for leverandører av administrerte tjenester (MSP-er), for ikke å nevne mer tradisjonelle IT-leverandører som er ute etter å peile seg inn på en mer tjenestebasert modell. Det er ingen tvil om at skyadministrerte nettverk er fremtiden – en helt avgjørende infrastruktur som kan hjelpe MSP-er med overgangen fra salg av utstyr til salg av tjenester. Salget av slike løsninger har økt med 45 prosent årlig siden 2016. Gjennomslagskraften har variert fra 40–72 prosent i nøkkelsektorer som utdanning og reklame.

Likevel innebærer disse mulighetene også en viss risiko og innsats. Hvordan kan tjenesteleverandørene styre kostnadene, sørge for en høy nok grad av sikkerhet og beholde kundene i en tid der mange ser et skifte bort fra bruken av forhandlerpartnere? Hvordan kan de skape nye inntjeningsmuligheter uten å bli utsatt for ukjente risikoer? Og – kanskje aller viktigst – hvordan kan de gi kundene den nødvendige datasikkerheten og sørge for å innfri dagens lovmessige krav samtidig som at de får en løsning som kan skaleres og imøtekomme morgendagens usikre behov?

Klikk her for å lese mer om Huawei CloudCampus

Sikker og skalerbar

Huaweis CloudCampus 3.0 gir MSP-er og forhandlere en måte å møte disse utfordringene på. Dette er et plug-and-play-nettverk som muliggjør ekstern administrering av både lokale og skybaserte ressurser. Alt bedriften pleide å gjøre lokalt, kan nå håndteres via skyen. Det gjør at du kan forenkle og redusere administrasjonsarbeidet – og dermed også kostnadene.

CloudCampus kan kjøres helt og holdent som en NaaS-løsning, enten fra Huaweis infrastruktur eller via infrastrukturen til en av Huaweis lokale partnere. Systemet gjør det også mulig for Huawei-partnere som Pedab og ALSO å tilby egne NaaS-løsninger til sine forhandlere og MSP-er, som i neste omgang kan tilby NaaS til sine sluttkunder. Dette gir to åpenbare fordeler: en fleksibel prismodell som kan tiltrekke seg ulike typer bedrifter – med alt fra én til hundretusen brukere. Og i tillegg bedre datasikkerhet, noe som betyr mindre at risiko reduseres og lovkrav innfris.

Med denne løsningen kan kundene våre gå over fra tradisjonelt salg av produkter til salg av tjenester og finne nye inntjeningsmuligheter.

Takket være en fleksibel pris- og abonnementsmodell er dette en NaaS-løsning som åpner nye dører.

Kirsi Kähkönen, Regional Lead Nordics, Also

– Med denne løsningen kan kundene våre gå over fra tradisjonelt salg av produkter til salg av tjenester og finne nye inntjeningsmuligheter, sier Kirsi Kähkönen, som er Regional Lead Nordics i Also.

I tillegg har den sikkerhetsegenskapene til å hindre datalekkasje fra ett nettverk til et annet eller til verten.

CloudCampus’ AI- og automatiseringsfunksjoner reduserer og forenkler arbeidet med nettverksadministrasjon, ikke bare ved at feil fikses med en gang de oppstår, men også ved at nettverksdata brukes til å forutse og løse potensielle problemer proaktivt. At leverandøren sørger for dette som en del av tjenesten, gir brukerne en tilleggsverdi som både forenkler og høyner kvaliteten på nettverkstjenesten.

Skulle behovene øke eller lovkravene bli endret, kan CloudCampus flytte nettverksressurser fra maskinvare til skybasert infrastruktur eller omvendt. I en verden der lovkravene endres kontinuerlig, gir dette en trygghet for forhandlerne, MSP-ene og bedriftene.

Og sist, men ikke minst: CloudCampus er tilgjengelig som en tjeneste basert i Norden, driftet av Huaweis nordiske partnere, med lokalt plassert og sikret infrastruktur og data. Mens avhengighet av skyen ellers kan medføre en usikkerhet om hvor sensitive, lovbelagte data kan komme til å havne, gir CloudCampus bedriftene full kontroll.

Klikk her for å lese mer om Huawei CloudCampus

CloudCampus sin nordiske lansering fant sted på et arrangement i Norge.

Bygget for vekst

For den nordiske IT- og tjenesteleverandøren Pedab har dette vært helt avgjørende. Selskapet har hatt suksess med å opparbeide seg dyptgående ekspertise og sterke relasjoner med en liten gruppe leverandører, og ved å levere konkurransedyktig teknologi som «tør å være annerledes», ifølge Claus Stensbjerg, som er visepresident for selskapets avdeling for infrastruktur og skyplattformer.

En av de store fordelene for oss er at vi har kunnet bygge en plattform som driftes lokalt.

Claus Stensbjerg er leder for avdelingen for infrastruktur og skyplattformer i Pedab.

– En av de store fordelene for oss er at vi har kunnet bygge en plattform som driftes lokalt, forklarer han. Vi har bygget en sikker plattform i våre egne lokaler, som MSP-ene våre så har mulighet til å selge på markedet. Dermed kan de få sin egen plattform som de kan styre i sitt eget miljø.

Han mener denne strategien har vært svært populær blant Pedabs kunder.

– Det er fordi de må føle at plattformen er sikker – og ikke minst at de har kontrollen.

Mer prisgunstig

Den store fordelen for kundene er overgangen fra at nettverksinfrastrukturen tidligere var en kapitalkostnad, til at den nå er en driftskostnad. Og for partnerne betyr det nye muligheter for salg av flere tjenester i fremtiden.

ALSO er klare for å lansere CloudCampus i sitt vertsanlegg i Danmark og Finland. Løsningens lokale forankring er like viktig, ettersom den gjør at ALSO og deres forhandlere og MSP-er kan henvende seg til regulerte sektorer som helsevesen og offentlige etater.

– Våre forhandlere er ute etter en pålitelig partner som kan tilby denne løsningen og utvikle den sammen med dem, sier Kirsi Kähkönen, som er Regional Lead Nordics.

CloudCampus’ fleksible natur, som gjør den lett å videreutvikle, persontilpasse og utvide med flere tjenester, inngår i dette og gjør at ALSO og MSP-ene deres kan sette sammen løsningspakker fra hele katalogen sin.

ALSOs salgsdirektør, Anders Ibsen, legger til:

– Alle kan selge en nettverksløsning, men når du inngår en tjenestekontrakt med en kunde og de bruker tjenesteplattformen din, får du en mye tettere relasjon til kunden.

Pedabs Claus Stensbjerg peker på en annen faktor:

– Vi kan levere teknologi som er mer prisgunstig enn noe annet lokalt driftet produkt på markedet. Den er like bra, om ikke bedre, enn konkurrerende løsninger, og den kvaliteten og teknologien du får for pengene her, er langt bedre enn det alle konkurrentene tilbyr, sier Claus Stensbjerg.