Skriv ut

Posted in:

Innovativ arkitektur gir unik ytelse i Huaweis nye lagringsløsning

100% flashbasert, helt ny AI-drevet arkitektur og distribuert prosessorkapasitet. Det er noe av det som gjør at Huawei OceanStor Dorado V6 setter en ny standard for lagringsløsninger.

Huawei OceanStor Dorado V6 er en fullstendig flashbasert lagringsløsning på enterprisenivå for de mest krevende applikasjonene. Løsningens mange funksjoner sikrer maksimal effektivitet, tilgjengelighet og sikkerhet, samtidig som den totale kostnaden (TCO) kan reduseres drastisk sammenlignet med andre løsninger. Dorado V6 har blitt beskrevet som «revolusjonerende», men hva er det egentlig som gjør at den skiller seg så ut fra konkurrentene?

– Forskjellen er at Dorado V6 er et helt nytt, moderne produkt med en ny og innovativ arkitektur som gjennomsyrer hele plattformen, forklarer Johan Westin, CTO Nordics på Huawei.

Dorado V6 er designet og bygd fra bunnen av med tanke på flashlagring.

Han fortsetter:
– Som regel når et nytt lagringsarray lanseres, er det bygget på den forrige versjonen, bare med oppgradert minne, nye CPU-er og oppdaterte komponenter. Sånn har det vært i bransjen de siste 20 årene. På Dorado V6 er alt nytt. Den er designet og bygd fra bunnen av med tanke på flashlagring – i en verden der konkurrentene i beste fall er flash-optimalisert.

Huawei Dorado V6

Les mer om hva Huaweis lagringsløsninger kan gjøre for ditt foretak

Ny arkitektur gir nye muligheter

En vanlig måte å oppskalere et lagringsarray på er å legge til flere diskhyller, men det stiller høyere krav til kontrolleren, som til slutt blir en flaskehals. Dorado V6 har derfor en helt ny arkitektur.

– Vi har for eksempel implementert CPU-er i hver eneste diskhylle, noe som betyr at alle de ekstra diskhyllene også har egen prosessorkraft, forklarer Johan Westin. Ved at disknære operasjoner gjøres direkte i diskhyllen, belastes ikke backend-bussen/kontrollerne, og dermed kan kontrollerne betjene applikasjoner og systemet istedenfor å brukes til intern databehandling.

Johan Westin forklarer også at Huaweis distribuerte trelags CPU-arkitektur er unik på markedet og bygger på ARM-baserte prosessorer med flere kjerner enn hva konkurrentene kan skilte med. Med 48 kjerner per CPU og nærmere 6 000 kjerner i ett og samme system er Dorado V6 rustet for å imøtekomme de høyeste kravene i markedet.

– Dorado V6 er optimalisert for maksimal sikkerhet og ytelse i alle bauger og kanter, sier Johan Westin. Et eksempel på det er at vi har byttet diskfaktor og satt to bakpaneler oppå hverandre, noe som gjør at vi får plass til 36 disker på to rackenheter. Det gir opptil 2 petabyte beskyttet data og en datareduksjon på 5:1 opp til 10 petabyte data på 2U (med kommende 61 TB-disker). Og når det gjelder maksimal ytelse: Operasjoner som gjenoppbygging tar maksimalt 15 minutter per terabyte ved en systembelastning på 70 prosent.

Les mer om hva Huaweis lagringsløsninger kan gjøre for ditt foretak

Teknologi som overgår markedets krav

– Vi har også egenutviklede brikkesett som blant annet brukes i våre egne nettverkskort, slik at vi kan kontrollere og optimalisere driverne, forklarer Johan Westin. Til forskjell fra generiske drivere gir det oss full oversikt over I/O og optimalisering med NVMe fra ende til ende, og dette reduserer ventetider og forsinkelsen i hele kjeden.

Denne ytelsen og kapasiteten for de tyngste applikasjonene i kombinasjon med den reduserte driftsbyrden gjør den attraktiv også for mindre bedrifter.

Siden Dorado V6 ble presentert for første gang høsten 2019, har det vært stor etterspørsel fra selskaper og organisasjoner innen bransjer som telekommunikasjon, finans og produksjon. Allerede før lansering hadde Huawei solgt over 100 systemer til kunder i Europa. I sin anmeldelse av Dorado V6 trakk det uavhengige analyseselskapet ESG frem de ekstremt korte svartidene og den høye ytelsen, men de påpekte også at løsningen kunne redusere den totale kostnaden drastisk (opptil 78 prosent) takket være mindre behov for support og vedlikehold.

– Dorado V6 sikrer både ekstremt høy ytelse og effektiv drift av datasenteret. Det gjør den til en svært attraktiv løsning for kunder som har behov for effektiv datalagring med store datamengder og krav til ytelse og tilgjengelighet, sier Johan Westin. Og denne ytelsen og kapasiteten for de tyngste applikasjonene i kombinasjon med den reduserte driftsbyrden gjør den attraktiv også for mindre bedrifter.

Fremtiden er intelligent

Dorado V6 har satt en ny standard for dagens lagringsløsninger, men hvordan ser fremtiden ut? Hvilke banebrytende teknologier venter like rundt hjørnet?

– Det satses enormt på kunstig intelligens akkurat nå, sier Johan Westin. Med den nå innebygde AI-teknologien med dedikerte AI-brikkesett har vi gitt produktene våre kraften til å bli mer autonome. Det er svært trolig at utviklingen går mot stadig bedre utnyttelse av AI på ulike plattformer. Vi har innført AI i hurtigbufferhåndtering, og vi kommer til å fortsette med intelligent QoS, mer intelligent deduplisering og autonom klargjøring og administrasjon – områder som tradisjonelt sett er ganske rudimentære. Huawei investerer store summer i FoU, og jeg tror vi kommer til å løfte lagringen til enda mer innovative høyder i årene som kommer.