Skriv ut

Posted in:

Hjemmekontor stiller nye krav til riktig datamaskin

Er du blant de mange som bruker datamaskinen til både jobb og fritid? Mange jobber nå fra hjemmekontor, og da er det helt avgjørende å ha en solid datamaskin – både for å kunne gjøre en god jobb, men også for å kose seg med litt underholdning etter arbeidstid.

Moderne datamaskiner må oppfylle en rekke krav og behov – noe som har blitt enda tydeligere nå når mange sitter på hjemmekontor. Det viktigste er selvsagt at maskinen har god nok ytelse til å takle det du trenger den til – enten det er snakk om presentasjoner, dataspill eller prosessorkrevende beregninger. Men datamaskinen skal også kunne brukes i mange ulike miljøer, ettersom arbeidsplassen din kan variere fra dag til dag. Og i tillegg må den kunne håndtere et bredt spekter av oppgaver. Kanskje bruker du den også til å spill eller se film? Da er en 4K-skjerm og et kraftig skjermkort minst like viktig som tradisjonelle jobbegenskaper, slik som bærbarhet og webkamera med høy oppløsning.

Dell XPS er et godt eksempel på en datamaskin som er stappfull av ytelse. Dette er en maskin som leverer når det gjelder tunge arbeidsoppgaver, men som også gir deg en like sylskarp opplevelse når du setter på en 4K-film eller skal redigere bilder til sosiale medier.

Les mer om Dell XPS

Imøtekommer de fleste behov

På mange måter er det en datamaskin som er bygd for nettopp arbeid på hjemmekontor og for alle som er ute etter en kvalitetsmaskin, men særlig de kreative får det de trenger her – både de som redigerer bilder og klipper filmer til sosiale medier, og folk som jobber med grafisk design. Den har for eksempel 100 prosent Adobe RGB-skjerm som tilvalg, noe som innebærer at det du skaper i Adobes programmer, blir gjengitt akkurat som du ønsket på skjermen. Den har også førsteklasses høyttalere samt et system for rask overføring av tunge filer. Dessuten er dette en mobil datamaskin som er lett å ta med seg. Det gjør målgruppen bred, og maskinen fungerer like godt for deg som har en mer administrativ jobb.

En annen maskin som er et utmerket eksempel på kraft i kombinasjon med mobilitet, er HP Dragonfly. Den veier under kiloen, slik at du knapt merker at du har den med i vesken. De innebygde sikkerhetsløsningene gjør den til en trygg jobbmaskin, og samtidig har den en sylskarp skjerm og et solid lydsystem til de ledige stundene når du vil koble av. Skjermen har dessuten personvernsfilter som kan aktiveres for å hindre at nysgjerrige folk i nærheten ikke ser hva du skriver. Den har også et innebygd fysisk deksel foran webkameraet, slik at du kan forsikre deg om at ingen uvedkommende ser deg. Også denne maskinen fås med meget kraftig ytelse.

Les mer om HP Dragonfly

Hjemmekontor innebærer bruk også etter arbeidstid

Begge disse datamaskinene er kraftige, men likevel lette og nette. Når du skal finne deg en datamaskin som funker både til hjemmekontoret og til bruk etter arbeidstid, handler mye om muligheten for mobilitet. Datamaskinen skal fungere like godt hjemme som på kontoret – og på reisefot. Den skal være lett, ha en skjerm med minimal ramme og god gjengivelse også i sollys. Og i tillegg skal den være rask og sikker å koble opp, slik at det er enkelt å samarbeide med kolleger som sitter på sine respektive hjemmekontor. Videre må datamaskinen kunne behandle filer i ulike skytjenester på en knirkefri måte, slik at du ikke er avhengig av en bestemt plass eller enhet.

Du jobber effektivt når alt er integrert

Har du dessuten Microsoft 365 for bedrifter på maskinen din, så er forutsetningene gode for å kunne jobbe effektivt på hjemmekontoret. Det er en stor fordel om du i tillegg til Office-pakken også har en sikker lagringstjeneste i form av OneDrive og et godt system for deling av filer med kolleger. I tillegg finnes også tjenesten Sharepoint, som er laget for nettopp gruppesamarbeid og for å fungere som et intranett der bedriftens ansatte kan kommunisere og holde kontakt med hverandre på en kreativ og engasjerende måte.

Microsoft 365 for bedrifter inneholder også Microsoft Teams, som er et utmerket verktøy for å samarbeide med kolleger, holde krypterte videomøter og presentere innhold på disse møtene.

Med alt av tjenester i et og samme system får du en smidig og rask integrering uten flaskehalser som begrenser effektiviteten. Dell XPS og HP Dragonfly er to gode eksempler på jobbdatamaskiner som er tilpasset alle de kravene arbeid på hjemmekontor innebærer.