Skriv ut

Posted in:

Slik blir arbeidsstyrken klar for hjemmekontor

Du trenger mer enn en laptop for å være produktiv når du jobber andre steder enn på kontoret.

Våren 2020 har satt hele samfunnet på prøve. Utviklingen gikk allerede i retning av at folk ønsker å jobbe hvor og når de vil, men da myndighetene i mars satte i verk tiltak for å begrense smitte, måtte plutselig «alle» jobbe hjemmefra.

Mange arbeidsgivere hadde allerede lagt til rette for at ansatte kan jobbe hjemmefra ved behov, men de færreste var forberedt på å skulle støtte hele arbeidsstyrken borte fra kontoret. Det bød på utfordringer for mange.

– Heldigvis er det lettere å jobbe hjemmefra enn noen gang. Dette skyldes hovedsakelig utviklingen i skyteknologi. Data og applikasjoner har blitt langt tryggere i skyen, enten man bruker private-, offentlige- eller hybride løsninger. Man har sikker tilgang til informasjonen man trenger for å gjøre jobben hvor som helst, når som helst, sier salgssjef for klienter i Dell Technologies Norge, Erik Tessem.

Her er noen ting man bør tenke på når man skal tilrettelegge for hjemmekontor for de ansatte:

Riktig verktøy

For at de ansatte skal kunne jobbe hjemmefra, trenger de først og fremst en PC. Har de en jobb-PC, eller skal de bruke sin egen hjemme-PC? Om de ansatte ikke utstyres med en jobb-laptop, har man tatt høyde for at PC-en de har kan kjøre applikasjonene man trenger? En hjemme-PC kan dessuten utgjøre en sikkerhetstrussel. De ansatte trenger like sikker tilgang til systemene hjemmefra som de har på kontoret.

– Det har blitt mer vanlig å utstyre sine ansatte med laptoper nettopp for å legge til rette for jobbing når og hvor det passer den enkelte. For en mellomstor bedrift, finnes det ikke én PC som dekker behovene til alle ansatte. Man må finne ut hvilke brukertyper man har innad i bedriften, og hvilken funksjonalitet de trenger, sier Tessem.

Han påpeker også at selv om alle laptoper i dag er utstyrt med webkamera, og mikrofon og høyttalere, er ikke de innebygde løsningene tilstrekkelig på et hjemmekontor.

– De innebygde løsningene er beregnet for når man jobber med den bærbare skjermen som primærskjerm. På hjemmekontoret bør man ha en større ekstern skjerm med et eget kamera på, og et godt headset med god lyd og god mikrofon. Da blir videomøtene bedre for alle som deltar, sier Tessem.

Målet må være å sørge for at arbeiderne kan være så effektive som mulig.

De fysiske omgivelsene

Dette punktet omhandler først og fremst ting den enkelte ansatte må tenke på når de innreder et hjemmekontor. Har de ansatte det grunnleggende som kreves for et arbeidsmiljø? Kan de for eksempel sitte ergonomisk riktig? Mange jobber bare med laptopen i fanget på sofaen eller i senga. Det går fint iblant. Men åtte timer om dagen, fem dager i uka? Da holder ikke sofaen lenger.

Ikke alle har et dedikert rom de kan jobbe konsentrert fra. Noen må også dele plassen med andre i husholdningen. Hvordan deler de pultplass? Kan de begge være i telefonsamtaler samtidig? Hvordan fordeler de barnepass? Er kontoret i kjelleren, må man kanskje tenke på WiFi- og mobildekning også.

– De siste månedene har vært unntakstilstand, men arbeidsgivere må være realistiske om forventningene sine når ansatte skal jobbe hjemmefra, sier Tessem.

Forenklet sluttbrukeradministrasjon

Dell Technologies tilbyr en av markedets mest omfattende løsninger som hjelper IT-avdelingen med å rulle ut, administrere, sikre, og støtte alle sluttbrukerenheter via skyen.

Gjennom Dell Technologies Unified Workforce, Microsoft Intune og VMware Workspace One får alle ansatte de verktøyene de trenger for å gjøre jobben sin, uansett hvor de befinner seg.

Løsningen innebærer:

  • Moderne administrasjon av alle applikasjoner, operativsystemer, maskinvare og firmware. IT-avdelingen kan redusere tiden det tar å levere kjerneapplikasjoner til ansatte fra to timer til cirka 12 minutter
  • Sikkerhet er i førersetet, med integrert og avansert cybersikkerhet. Kunstig intelligens forebygger og håndterer sikkerhetstrusler, både kjente- og nulldagstrusler. Løsningene beskytter hele økosystemet, leverer sikkerhet innebygd i alle enheter, og beskytter hele IT-miljøet. Det holder systemene frie for trusler, sikrer data og tilfører sikkerhetskompetanse. Slik kan IT-avdelingen konsentrere seg om strategiske tiltak, som migrering til skyen eller tilrettelegging for ansatte
  • Support, både prediktiv og proaktiv. Innsikt gir kunnskap om enhetenes tilstand, operativsystemer, ytelse og applikasjonsbruk for å sikre at alt fungerer. Dell tilbyr support i alle faser av livssyklusen, inkludert utrulling og konfigurering. Support er tilgjengelig døgnet rundt
  • Enhetlig miljø – Unified Workspace gjør det mulig å administrere hele sluttbrukermiljøet under ett, inkludert mobile enheter, pc-er og IoT.

Takket være ny Intel-teknologi, kan kunstig intelligens hjelpe hver enkelt ansatt å bli mer produktiv. Les mer om Dell Optimizer her.

Dell Technologies tilbyr fleksible finansieringsløsninger for klienter, skjermer, periferiutstyr, null prosent rente på server-, lagrings- og nettverksløsninger med inntil tre måneders betalingsutsettelse